Was P60 een tot nu toe voornamelijk op jongeren gericht poppodium, daar komt verandering in. Met Amstelring Dagbesteding slaat het de handen ineen, wat resulteert in het culturele programma GOLD & OLD voor senioren.

Vruchten daarvan zijn onder meer op 28 mei het Cultuurcafé met livemuziek, op 4 en 11 juni de gratis bij te wonen repetities van Rockkoor My Generation, dat van 17 september af elke dinsdag (15.30 tot 17.00 uur) repeteert en op de eerste dinsdag van de maand een cultureel programma verzorgt. Kosten: € 8 per koorrepetitie. Inschrijven: www.P60.nl of aan de kassa van P60.

Rockkoor

Het senioren Rockkoor My Generation staat dus centraal in de programmering voor senioren. Maar er komen ook culturele cafémiddagen, ingevuld met live muziek en lezingen.

Alle ouderen uit Amstelveen, die niet achter de geraniums gevonden willen worden en geen behoefte hebben aan Bingo of bloemschikken, worden door de organisaties uitgedaagd zich aan te sluiten bij dit project. De repetities van het koor worden geleid door dirigent Boris Kothuis, bekend van popkoren in Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen. Gestart wordt dus met twee gratis inlooplessen in juni.

The Zimmers

Het koor is geïnspireerd op de Britse band The Zimmers. Waarvan de leadzanger  90 jaar oud is en het oudste bandlid 100. Initiatiefnemer, Tim Samuels, wilde met The Zimmers een aanklacht maken tegen de manier waarop er met ouderen wordt omgegaan. Hij maakte hen krachtig zichtbaar door hen in een studio met elkaar te verenigen. Inmiddels hebben ze verschillende hits op hun naam staan, waaronder een cover van My Generation van The Who.

Gouden stem onnodig

Iedereen kan zich aansluiten. Zowel bij het koor als bij de culturele middagen. Een gouden stem of zangervaring is absoluut geen vereiste, goede zin des te meer, melden P60 en Amstelring. Wie ondersteuning nodig heeft of juist bereid is iemand onderweg op te halen die minder mobiel is, kan contact opnemen met Mara van Limbeek via: mygeneration@amstelring.nl of 06-22064255

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.