In elk geval heeft het immer op een 24-uurs economie gerichte D66 het voor elkaar dat er nu ook het Afvalbrengstation bij wijze van proef op zondag open gaat. Met grof vuil kunnen particulieren aan Grutterij 26 (bedrijventerrein Legmeer) van 12.00 tot 16.00 uur terecht na de zomervakantie. De gemeente bekijkt, als de proef slaagt, of de werf ook permanent op zondag open kan.

Het gaat nu dus om een proefopenstelling, in de maanden september en oktober. De milieustraat is dan zeven dagen per week open. De gemeente zegt hiermee de dienstverlening aan haar inwoners te willen vergroten. Er is een milieuvergunning aangevraagd en verleend en de gemeente laat extra medewerkers uit de eigen organisatie opleiden, zodat er voldoende zijn met de juiste kwalificaties zijn om de zondagopenstelling mogelijk te maken. Daarnaast zijn er nog een aantal logistieke en financiële consequenties waarmee rekening gehouden moet worden.

Minder bij containers

“Door ook op zondag te openen, geven we hen meer gelegenheid aan burgers hun grof afval naar het Afvalbrengstation te brengen”, zegt D66-wethouder Floor Gordon van Afvalbeheer.  “We hopen dat het bijdraagt aan het verminderen van de bijplaatsingen van grof afval naast ondergrondse containers. Het garanderen van de veiligheid van bezoekers en personeel op zondag is een harde voorwaarde. Daarom nemen we de tijd om de zondagopenstelling zorgvuldig voor te bereiden.”

Kijk voor meer informatie over het wegbrengen van grof afval op amstelveen.nl/afval.

Na de pilot vindt een evaluatie plaats. Hierin zijn enquêtes verwerkt die zijn afgenomen onder bezoekers en personeel en een onderzoek naar de personele, financiële en logistieke consequenties. De evaluatie wordt aangeboden aan de gemeenteraad.

8 REACTIES

  1. Achteraf doet men ‘onderzoek naar de personele, financiële en logistieke consequenties’.

    Merkwaardig dat dit pas achteraf gebeurt en dat de gemeenteraad met die werkwijze ook akkoord is gegaan. Even afgezien van het feit of het beoogde doel er mee bereikt wordt, wat ik niet denk.

  2. Prima idee, lijkt me. De Gamma is daar toch ook open op zondag? Op zondag klussen en tuinieren veel mensen.

    @Floor Gordon, als u de afvalinzameling toch gaat evalueren, wilt u misschien ook eens (laten) onderzoeken of die afvalpassen eigenlijk wel nodig zijn. Het is een duur en irritant systeem dat volgens mij averechts werkt.

    • Er gebeuren wel meer nuttige dingen op kosten vd belastingbetaler. Of die opening op zondag nuttig is, zal inderdaad moeten blijken. Ik verwacht van wel. Ik heb vaak gebaald dat het afvalstation op zondag gesloten was.

      • Ik heb er nooit problemen mee gehad dat het zondag dicht is. Kwestie van plannen.

        Maar ik vind het dus wel raar dat we niet weten wat het gaat kosten. En of bewoners nu minder vuil naast de ondergrondse containers gaan plaatsen is een veronderstelling die nergens op gebaseerd is. Men neemt het gewoon maar aan en dus wordt er geëxperimenteerd en een blanco cheque ondertekend. Hoe meer ik erover nadenk, hoe vreemder ik het vind. Een snelle rekensom leert overigens dat we hier naar mijn idee al snel praten over enkele tonnen extra per jaar.

        Heel fijn weer.

        • Ook bij ander beleid moet men wel eens een experiment doen. Niet alles kun je van tevoren weten. Wat men wel kan doen of er elders in den lande soortgelijke openingstijden bestaan en vragen hoe die bevallen.
          Overigens denk ik dat men toch rommel bij containers blijft plaatsen, aangezien er mensen zijn die geen auto hebben en ook gewoon te lamlendig om even naar de stort te rijden.

          • Ander beleid? Dit is gewoon het verlengen van de openingstijden. Hou toch op zeg.

            En met het uitgangspunt dat je ‘niet alles van tevoren kunt weten’ zijn de rapen natuurlijk helemaal gaar. Dat we achteraf wel zien wat het gekost heeft zeg maar. Gek dat ik je daar niet over hoorde ten tijde van het poelbadje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.