Een naar hem genoemd konijn heeft de nieuwe wethouder Zorg en Welzijn Van Ballegooien (PvdA) er in elk geval al aan overgehouden. Het dier draagt van zaterdag af de voornaam Marijn van de bestuurder, meldde een medewerkster. Op een zonovergoten terras opende Van Ballegooien zaterdag door een lint door te knippen het Dierenparkje en de moestuin van Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg. Temidden van bewoners, omwonenden, familie, medewerkers en vrijwilligers, die drankjes dronken, poffertjes en andere snacks verorberden.

Uit onderzoek had Van Ballegooien, die meedeelde zelf twee katten te hebben, begrepen dat contact tussen dier en mens het welzijn bevordert, zei hij. Dat contact wordt naar zijn mening door het nieuwe dierenpark gestimuleerd. “Meedoen in de  maatschappij kan het welbevinden van de jong en oud dementerende bevorderen door het vergroten van het gevoel van eigenwaarde.’

De verzorging van de dieren en de moestuin wordt opgenomen in het dagprogramma van de bewoners. In het parkje bevinden zich dieren als konijnen, kippen, parkieten en marmotten. “Aan de Amsterdamse grachten” en andere hoofdstedelijke liederen zong de via een stichting voor vertier in bejaardenhuizen ingehuurde vocalist. Velen herkenden ze…

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.