Een jaar nadat de theaters wereldwijd moesten sluiten wordt op zaterdag 13 maart (20.00 uur) in Schouwburg Amstelveen (en in dertig andere landen) de voorstelling Wit Konijn Rood Konijn gespeeld. Daarin staat men stil bij de een jaar durende lockdown. Uit de schouwburg is het stuk gratis via livestream te zien.

“In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen”, zegt de schouwburgdirectie.

Stapel vellen

In elk theater opent een acteur ter plekke, op het podium, een verzegelde envelop met de tekst van het stuk Wit Konijn Rood Konijn. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint hij of zij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. In Schouwburg Amstelveen wordt de voorstelling gespeeld door Pierre Bokma.”Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater,” zegt de schouwburg.

Acteurs en publiek ontdekken tijdens het lezen en spelen de inhoud van het stuk Wit Konijn Rood Konijn van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. I

De livestream is dus gratis te bekijken, een donatie wordt op prijs gesteld. Aanmelden is mogelijk via www.schouwburgamstelveen.nl/witkonijnroodkonijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.