Een lange rij wachtenden stond er al op de eerste dag voor de coronatestbus van de GGD aan de Sportlaan (naast de Ben Goudsmithal). Burgemeester Tjapko Poppens kwam er om 10.00 uur zelf ook even kijken. De mobiele testmogelijkheid voor Amstelveners stond er toen al een uur.

De burgemeester kwam er niet om  zichzelf te laten testen trouwens. Maar iedereen met lichte klachten die dat wel wil, kan daar van 09.00 tot 12.00 en van 12.45 tot 16.00 uur terecht voor een test, van 1 tot en met 14 maart. Laagdrempelig en dichtbij huis, herhaalde de burgemeester.

Effectief

Buiten de bus, een omgebouwde touringcar, stond op borden dat men zijn identificatiebewijs moest klaar houden en dat elk foto en filmopname waren verboden. Aldus probeerde met de wachtenden, voorzien van een mondkapje, te sparen voor opnamen, wat RTV Amstelveen dwong tot alleen een 1 op 1 gesprek met de burgemeester. “Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen een effectieve manier om verspreiding van het virus tegen te gaan,” wist hij.

Eén bezoeker tegelijk kan in mobiele testlocatie worden toegelaten. Gastheren- en vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers worden dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten. Die is doorgaans binnen 48 uur bekend, net als bij de reguliere testlocaties van de GGD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.