(Foto boven: Anke Bollen en Enes Sivic (Rabobank( overhandigden een cheque van € 1.900 aan Dennis Westenberg (midden) actief voor het Repaircafé in Amstelveen)

Een cheque ter waarde van €1.900 kreeg een delegatie van de vijf Amstelveense Repaircafés dezer dagen in wijkcentrum Alleman van de Rabobank Amstel en Vecht.  De bank hield een zogenoemde ‘circulaire verkoop’, waarbij ongebruikte spullen op kantoor zijn verkocht.

Het eerste Repaircafé in Amstelveen in Ontmoetingscentrum De Meent draait al jaren op volle toeren. Buurtbewoners kunnen langskomen met defecte apparaten. Dat kan van alles zijn, van stofzuigers tot lekke banden. Vrijwilligers helpen door kosteloos de reparaties te doen.

Zo krijgt momenteel ongeveer 70% van de spullen een tweede leven. Inmiddels draaien er nu in Amstelveen vijf repaircafés. Behalve in De Meent ook in Nieuw Vredeveld, Villa Randwijck, Wijkcentrum Alleman en ‘t Pluspunt.

Vier van de vijf repaircafés zijn geregeld op zaterdag open, die in ’t Pluspunt op dinsdag. “Deze missie sluit aan bij de wens van Rabobank om de circulaire economie in de regio te ondersteunen,” zegt Anke Bollen, ledenraadslid van Rabobank Amstel en Vecht. “Door te verkopen wat er onnodig in de kast lag, kunnen we nu de Repair Cafés steunen in hun missie samen te repareren en spullen langer bruikbaar te maken zodat er minder wordt weggegooid.”

Het geld dat het project nu heeft ontvangen, wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw gereedschap, meldt Dennis Westenberg, vanaf het eerste uur betrokken bij Repaircafé Alleman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.