Hoe het gaat in Amstelveen, waar angstvallig de achternaam van de kinderburgemeester geheim werd gehouden, is nog niet bekend. Maar in Aalsmeer wordt de verkiezing van de opvolg(st)er van Berber Veldkamp uit Kudelstaart aangepast wegens het coronavirus. Kinderen uit de groepen 6 en 7 van het basisonderwijs kunnen namelijk niet actief campagne voeren. Daarom maakt een jury de keuze op basis van videoboodschappen van de kandidaten.

Net als elk jaar loopt in juni de termijn van de kinderburgemeester in Aalsmeer af en wordt een nieuwe geïnstalleerd. Berber Veldkamp heeft het afgelopen jaar aan haar idealen gewerkt en de kinderraad voorgezeten. De laatste paar maanden waren daarin lastig omdat ze door de maatregelen rond het coronavirus haar insectenhotels niet kon openen en de kinderraad niet kon doorgaan.

Videoboodschappen

De verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester gaat wel door. Een jury gaat bepalen wie van de kinderen de beste plannen heeft voor de gemeente Aalsmeer en wie daarover het beste vertelt. Dat laatste gebeurt dit jaar niet live en fysiek voor de jury, maar via een videoboodschap die met een camera of een telefoon is gemaakt. De kandidaten mogen in maximaal vijf minuten vertellen wat ze graag in Aalsmeer zouden zien en wat zij belangrijk vinden.

Solliciteren

Het sollicitatieformulier is te downloaden op https://www.aalsmeer.nl/kinderburgemeester. Dit formulier moet samen met de videoboodschap van maximaal vijf minuten per mail worden gestuurd naar j.claver@amstelveen.nl. Solliciteren kan tot en met 15 mei. Op 10 juni wordt bekend wie Berber opvolgt. Hij of zij wordt dan op 11 juni officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.