Wethouder Rob Ellermeijer is bezig met plannen voor een openbaar vervoerknooppunt bij halte Sacharovlaan, maar volgens PvdA-raadslid Arnout van den Bosch kan de overstap van openbaar vervoer naar de fiets en omgekeerd beter. De wethouder heeft toegezegd de motie, die de partij met steun van de andere coalitiedeelnemers (VVD en D66) plus het CDA indiende, te onderzoeken en laat in maart weten of een bewaakte fietsenstalling er in Amstelveen in zit.

Van den Bosch, wiens motie unaniem door de gemeenteraad werd toegejuicht, constateert dat veel buslijnen zijn opgeheven en minder tram- en bushaltes overbleven. Maar de frequentie van de resterende lijnen is opgevoerd.

Fietsen

“Voordeel is dat veel mensen sneller en gemakkelijker op hun bestemming komen”, praat hij de Vervoersregio na. Maar hij kan het nadeel niet ontkennen dat mensen vaak verder van de haltes wonen en – in als men niet zwak ter been is – de fiets naar een halte pakt. “Maar dan moet er wel een bewaakte fietsenstalling zijn”, vindt hij. Daarom pleit de PvdA voor de komst ervan, al heeft de partij wel door dat een dergelijke stalling bij elke bus-  en tramhalte teveel van het goede zou zijn.

Locatie

“Er moet daarom goed gekeken worden naar de beste locatie voor een eerste bewaakte fietsenstalling”, zegt Van den Bosch. Aan de noordkant van Amstelveen kunnen mensen die met het OV verder willen reizen met de fiets naar station Amsterdam Zuid, waar al een goede bewaakte fietsenstalling is, vindt hij. “Een plek in het zuiden ligt daarom meer voor de hand. Een naadloze overstap vereist een goede fietsenstalling, zonder zorgen of de fiets er ’s avonds nog staat.”

2 REACTIES

  1. Belachelijk eerst helpt men het ov om zeep, daarna kletst men over een bemande fietsenstalling, maar dat moet wel eerst 8 maanden onderzocht worden ,hoor! De sociale daadkracht spat er weer van af bij de PvdA. Het is te hopen dat deze partij de eerstvolgende verkiezingen echt door het putje wordt gespoeld. Kijk dat er bij de “liberalen” niets gebeurd op dat punt weten we al 150 jaar. Die kunnen zich beter de conservatieven noemen. Hetzelfde geldt lokaal voor 100% voor D66, dat zich hier met veren heeft getooid die wel verdacht veel op die van de VVD lijken..

  2. Het wordt ook hoog tijd voor een aanpak van de chaos van geparkeerde fietsen, scooters, motorfietsen, biro’s en bakfietsen in het Stadshart.

    Ik zou hier graag een link geven naar foto’s van de onacceptabele situaties die het gevolg zijn van gebrek aan beleid en handhaving, maar Johan Bos staat dat niet toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.