Blijkbaar in het diepste geheim ging op drie locaties maandag de zomerschool van start. Dat meldt de gemeente achteraf in een persbericht, want er was nu een wethouder bij. Dus reclame. In de aan de media toegezonden agenda stonden maar drie optredens van B&W, aanzienlijk minder dan de werkelijkheid.

Bijna driehonderd kinderen uit groepen 3 t/m 8 bezoeken de zomerschool. De basisscholen Omnibus, Horizon en Westwijzer ontvingen leerkrachten en kinderen van hun eigen en andere scholen.

Zinvol

Volgens de gemeente wordt de kinderen een ‘zinvol lesprogramma met veel ruimte voor plezier en uitstapjes’ geboden. Onderwijswethouder Frank Berkhout (foto) nam samen met de schooldirecteuren een kijkje op de eerste schooldag. De wethouder zei blij te zijn dat het gelukt is in Amstelveen een zomerschool te realiseren. Wat het gebodene precies inhoudt, is onduidelijk. Volgens Berkhout is dat rekenen en taal, maar vooral veel sport, spel, cultuur en uitstapjes. “Dat maakt de zomerschool niet alleen zinvol maar ook heel erg leuk”, zegt hij.

Sport en cultuur

De gemeente organiseert de zomerschool samen met de schoolbesturen en lokale sport- en culturele instellingen, zoals Amstelveen Sport, Platform C, de bibliotheek en vele andere partners. Media mochten blijkbaar niet bij de opening zijn.

De zomerschool ontstond uit verantwoordelijkheid die de organisatoren voelden  voor basisschoolleerlingen die door de coronamaatregelen en hun thuissituatie onderwijs misten of te weinig profijt hebben gehad van het online-onderwijs. Betrokken basisscholen zorgen dat de lessen afgestemd zijn op de leerjaren van de kinderen. Voor de nieuwkomers-leerlingen van de taalschool is er een speciaal programma. De zomerschool vindt plaats van 19 juli tot en met 30 juli.

1 REACTIE

  1. Uitermate dom dat de gemeente niet heeft gezorgd voor veel publiciteit rond zo’n zomerschool. Als ze wat meer over de inhoud had verteld dan had men ook meer draagvlak in de samenleving hier voor kunnen creëren. Nu is het enkel gebruikt voor weer een leuk fotootje in de media van de desbetreffende wethouder. Weer een gemiste kans . Jammer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.