De coronatestbus van de GGD blijft opnieuw langer blijft langer in bij de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan staan, omdat het aantal besmettingen oploopt. De testbus staat er nu tot eb met zondag 5 september. Elke dag is hij open van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur.

Mensen kunnen zich er gratis en zonder afspraak laten testen. Voorwaarde is wel dat men mondkapje en een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) meeneemt.

Ruiken

Iedereen met milde klachten – zoals neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts – kan een coronatest laten doen. Plotseling minder kunnen ruiken of proeven kunnen ook symptomen van corona zijn.

Bij twijfel over klachten kunnen mensen zich ook laten testen. Bezoekers wordt dringend verzocht de testuitslag – doorgaans binnen 24 uur – thuis af te wachten.

Aanvulling

De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten met een mondkapje op tot ze aan de beurt zijn. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. De coronatestbus staat sinds 17 mei in Amstelveen en is een aanvulling op testlocaties van de GGD in de RAI en Schiphol.

1 REACTIE

  1. Die ‘testbus’ met die pcr-test zeker.

    Die pcr-test die niets vast kan stellen anders dan ouwe meuk.
    Die test waarmee je voor Jan-Joker in quarantaine moet omdat er een stukje dna van het coronavirus gevonden wordt waar je allang van bent genezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.