Omdat de provincie Noord-Holland meer zonnepanelen wil, gaat zij door  met het subsidiëren van scholen die ze op hun daken leggen.  De zegt dat uit evaluatie (door onderzoeksbureau AEF) blijkt dat subsidie nut heeft.

Het ging om testen met zonne-energie via bedrijfs-, agrarische- en schooldaken.

 Succes

De provincie blijft samenwerken met stichting Schooldakrevolutie, die deze gemeenten en schoolbesturen ondersteunt bij de verduurzaming van schoolgebouwen. In Noord-Holland heeft de stichting dat de afgelopen twee jaar namens de provincie gedaan. De aanpak van Schooldakrevolutie komt als beste uit het onderzoek van AEF. Dit succes is voornamelijk te wijden aan de bekendheid, en daarmee het vertrouwen, van Schooldakrevolutie bij gemeenten en scholen.

Carport 

On het evaluatierapport staat dat de markt voor zonnepanelen op daken goed is ontwikkeld en al voldoende gesubsidieerd wordt door het Rijk. Maar er is nog wel winst te behalen door het subsidiëren van nog in ontwikkeling zijnde  innovaties, die nog niet rendabel zijn, maar wel veel potentieel hebben.

Een Solar Carport is hier een goed voorbeeld van. Dit is een auto-overkapping waar zonnepanelen in geïntegreerd zijn.

Ontwikkeling

Samen met de gemeente Rotterdam heeft de provincie Noord-Holland al een tool gelanceerd die laat zien waar parkeerterreinen slimmer benut kunnen worden door overdekt parkeren te combineren met de opwekking van zonne-energie. De provincie onderzoekt of zij de ontwikkeling hiervan kan subsidiëren.

Wegens krapte op het elektriciteitsnet waren proeven op agrarische daken niet altijd succesvol, geeft de provincie toe. Zij wil investeren in oplossingen hiervoor. De aanpak voor bedrijfsdaken wil de provincie samenvoegen met de aanpak voor energiebesparing van bedrijventerreinen. Dat blijkt effectiever.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.