De voor meer transparantie pleitende lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) heeft zaterdag achter gesloten deuren gesproken over de toekomst van de stad. Daarbij waren raadsfractie en bestuur aanwezig.

Wat er werd gezegd is geenszins bekend. De partijgenoten brainstormden, naar hun zeggen, over de vraag wat zij de Amstelveense kiezer in de komende jaren voor gaan houden. In hun taal: ‘Wat die kiezer van bbA mag verwachten, wat de nieuwe uitdagingen voor bbA zijn en hoe te anticiperen op een zich verder ontwikkelend Amstelveen.”

Corona

Raadslid Ewa Petiet moest thuisblijven, wegens haar besmetting met het Corona, waardoor zij in  quarantaine ging en vanuit huis haar bijdrage leverde.  De sessie leverde ‘tientallen ideeën en suggesties’ op, zegt het persbericht, zonder overigens te zeggen wat die dan waren. Zij worden uitgewerkt en eventueel opgenomen in het verkiezingsprogramma, waar de kiezers dus verder buiten staan. De fractie besloot op 30 september de  algemene jaarvergadering te houden.

Overigens hield het CDA enkele jaren geleden een sessie waar kiezers hun inbreng over diverse thema’s (tafels) konden hebben en die via de media werden gecommuniceerd.

Op de foto vooraan: Jacqueline Solleveld  en Daniëlle de Kluijver. Daarachter v.l.n.r.: Frits Suer, Ferry van Groeningen, Peter Bot, Kitty Huisman, Marga van Herteryck, Pieter Monkelbaan en Ruud Kootker. 

2 COMMENTS

  1. Kortom ook BBA blijkt een door geen transparantie geïnfecteerde partij te zijn, alle goede bedoelingen ten spijt. Ook hier weer blijkt er een immens verschil tussen zeggen en doen, iets wat blijkbaar de politiek eigen is in dit land.
    Het is precies dit waar de politiek uiteindelijke volledig aan onderdoor zal gaan. Meestal vangt dit proces aan met desinteresse tijdens verkiezingen. Eens kijken wat de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 gaat brengen.

    • Echte transparantie kan natuurlijk nooit in de politiek, maar de illusie van inspraak en behoorlijke info van tevoren zou wel prettig zijn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.