Een kunstwerk waarvan tot nu toe niemand weet wie het maakte, staat nu op de rotonde Keizer Karelweg-Amsterdamseweg.  Verkeerswethouder Rob Ellermeijer onthulde het donderdag bij de officiële opening van die rotonde. Er aren omwonenden, ondernemers en ambtenaren bij.

Het kunstwerk, dat Roger heet, werd ontdekt bij de sloop van het oude pand Aemstelle, iets verderop aan de Amsterdamseweg. Wethouder Rob Ellermeijer noemde het beeld het weeskind van de kunst in Amstelveen en deed een oproep aan de ‘ouder’ (de maker dus) zich bij de gemeente te melden. Het kunstwerk bevindt  zich in goed gezelschap op de Keizer Karelweg, waar nu een serie beelden staat van de nieuwe rotonde tot aan het Cobra Museum.

Verkeersveiligheid

Volgens Ellermeijer verbetert de rotonde de doorstroming van verkeer en zorgt hij ervoor dat fietsers en voetgangers met voorrang kunnen oversteken. “Dit bevordert de verkeersveiligheid. Ook de kruising Keizer Karelweg-Groen van Prinstererlaan is omgebouwd naar een normale rotonde. Volgend jaar werken we aan het Keizer Karelplein en het kruispunt Keizer Karelweg-Lindelaan-Kastanjelaan”, zei hij.

Bushalte

Tegelijk met het aanleggen van de nieuwe rotonde heeft de gemeente ook de kruising Amsterdamseweg-Graaf Florislaan vernieuwd. De bushalte gaat nu over in een apart opstelvlak met een eigen verkeerslicht voor bussen. Hierdoor kunnen bussen met prioriteit de halte verlaten en zonder in te voegen het kruispunt over.

De nieuwe verkeerslichten bij deze kruising zijn voorzien van slimme technologie, energiezuinige LED-lampen, observatiecamera’s en een uitgebreid detectieveld inclusief camera’s op basis van warmtebeelden. Zo kan de verkeersafwikkeling optimaal worden gestuurd, vindt de gemeente.

1 COMMENT

  1. De rotonde KK-weg / Groen van Prinsterlaan werd onlangs weer helemaal geherstructureerd terwijl die nog helemaal niet zo oud was. Wat was daarvan de reden? Het lijkt op kapitaalvernietiging en geldverspilling.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.