Gespreksleider Jos Heeremans spreekt in het Alzheimer Café op 22 november (19.30 uur)  met notaris Marlies Akkermans over de juridische aspecten van dementie. Er komen zaken ter sprake die men kan regelen en de rechtsbescherming die men kan treffen als men vergeetachtig wordt. Het AC wordt gehouden in woonzorgcentrum ‘De Luwte’ van Zonnehuisgroep Amstelland aan het Wimbledonpark 361.

Als men een vorm van dementie heeft kan men op een bepaald moment zijn belangen niet meer zelf goed behartigen. De vraag is dan wie die belangen voor welzijn en gezondheid overneemt.

Bewind en mentorschap

Er kunnen dan derden benoemd worden aan wie men ze kan toevertrouwen. Wie kunnen dat zijn? En wat is het verschil tussen bewind voering en mentorschap? Hoe moeten bankzaken geregeld worden en hoe kunnen familieproblemen voorkomen worden als er geen testament is? Wie neemt het initiatief om iets te regelen en wat kun je regelen? Wat is een levenstestament? Wat is een volmacht?

Op al deze vragen zal notaris Akkermans ingaan, want het is belangrijk wensen tijdig vast te leggen en deze zaken rustig met uw partner of familie te bespreken en te regelen

Zaal open vanaf 19.00 uur. Men hoeft zich niet aan te melden, en kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.