De eerste actie van de (‘editie’ noemt de schouwburg het) van de ‘Club van 6 voor 60’ was zo snel uitverkocht, dat Schouwburg Amstelveen nu een tweede editie introduceert. Het betekent dat er zes door de schouwburg gekozen voorstellingen voor € 60 konden worden bezocht, in de tweede editie kunnen deelnemers slechts vijf voorstellingen, inclusief een inleiding, bijwonen.

De ‘club’ wordt geleid door theater-connaisseurs Maarten Verhoef en Jos Schuring.

Toneelliefhebbers

Voor de tweede zijn nog enkele plekken beschikbaar, meldt de schouwburg. Er is plaats voor maximaal dertig mensen. Met ‘6 voor 60’ krijgen toneelliefhebbers de kans om kennis te maken met de makers en zich meer te verdiepen in diverse aspecten zoals script, decor en muziek. ‘De club is geschikt voor iedereen die verdieping van theaterbeleving zoekt en open staat voor verbreding smaak’, zegt het theater. ‘Onder leiding van Maarten Verhoef en Jos Schuring reflecteren de deelnemers op eigentijds theater waarna de besproken voorstelling wordt bezocht.’

Hamlet

Bij elke inleiding of nagesprek is een betrokken maker aanwezig. Op het programma van de Club van 6 voor 60 staan vijf voorstellingen die aankomend seizoen in de schouwburg te zien zijn. De eerste in de reeks van de tweede editie is de off-Broadway musical ‘The last five years door Nanoek’. In de inleiding van deze voorstelling staat de kernvraag centraal ‘hoe ziet vernieuwende musical eruit?’. Ook bezoeken deelnemers toneelstukken van Panama Pictures, De Toneelmakerij, DOX en De Warme Winkel. De reeks wordt afgesloten met Hamlet door Theater Rotterdam.

Introductieavond

Om de vijf voorstellingen te verkennen, start de Club van 6 voor 60 op donderdag 7 november met een introductieavond. Naast de vaste gespreksleiders Verhoef en Schuring schuift ook directeur Dianne Zuidema van Schouwburg Amstelveen aan. Doorgewinterde theateravonturiers kunnen zich aanmelden via de website: schouwburgamstelveen.nl/6voor60.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.