Rotaryclub Aalsmeer-Uithoorn houdt dinsdag 30 juni niet de tiende editie van haar golfwedstrijd in het Amsterdamse Bos. “Met pijn in het hart”, zegt de club van de heeft de jubileumeditie van het ABG (Amsterdamse Bos Golftoernooi) dit jaar ervan af te zien. “De huidige situatie met de corona crisis is dermate onzeker dat de risico’s te groot zijn om het evenement te houden. De plannen worden daarom doorgeschoven naar 2021.”

De verschillende werkgroepen van de organisatie zijn in januari gestart met hun voorbereidingen conform het draaiboek. In de loop van maart drong de gevolgen van deze crisis echter door en werd het duidelijk dat de “intelligente  lockdown” op zijn minst tot 1 juni gaat duren. Ook voor de periode daarna is het onduidelijk in hoeverre evenementen als een golftoernooi weer gehouden mogen worden.

Speciaals

De organisatie was op het punt gekomen dat er contracten afgesloten moesten worden met financiële consequenties. Leden van de club, veelal zelf ook ondernemer, achtten het daarnaast ook niet verantwoord om potentiële deelnemers en bedrijven na zo’n lange periode van “lockdown” en omzetverlies te vragen het toernooi te sponsoren.

“Wij hebben de ambitie van dit 10e toernooi iets speciaals te maken voor alle stakeholders:  voor zowel de deelnemers, de vrijwilligers, de nieuwe hoofdsponsor Vakantiemakelaar als het nieuwe goede doel, erfelijke FrontoTemporale Dementie (FTD). Alle effort wordt het komend jaar ingezet om van dit 2e lustrum een groot succes te maken.”

www.amsterdamsebosgolf.nl

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.