Home Overige Supermees wordt hele school

Supermees wordt hele school

0
53

Niet meer de superjuffie of – meester wordt nog jaarlijks gekozen, maar de school waaraan zij (of andere personeelsleden) zijn verbonden, is nu Amstelveens kampioen. Nieuw is ook dat de winnaars niet perse leerkrachten hoeven te zijn, maar dat de strijd gaat tussen alle personeelsleden. En dus overhandigden wethouder Frank Berkhout van Onderwijs en Jeugd en de kinderburgemeester Milanka bij boekhandel Venstra, sinds 2015 organisator van de wedstrijd, aan conciërge Anita een oorkonde. Zij is werkzaam bij de Pionier.

Ook de andere genomineerden kregen een oorkonde. Achternamen voor Milanka en Anita wil de gemeente niet geven, terwijl men bij diezelfde gemeente, als men een paspoort of rijbewijs met alleen de voornaam poogt aan te vragen aan het loket hard wordt gelachen. Trouwens ook raadsleden verschijnen met voor- en achternamen in de media. Maar Lara Walraven werd in 2022 met voor- en achternaam nog tot ‘superjuffie’ uitgeroepen, als een van de laatsten.

Kinderkrant

Berkhout interviewde de drie genomineerden, door een jury daartoe gebombardeerd. Kinderen van de diverse basisscholen in Amstelveen hadden, omdat de kinderkrant Amstelkids tegenwoordig bij de strijd is betrokken, een formulier uit dat op scholen verspreide blad kunnen knippen, waarin zij de kwaliteiten van de personeelsleden beschreven. Anita werkt al twintig jaar op haar school en regelt volgens de leerlingen daar alles, maar gaat eerdaags met pensioen. Hoe moet dat dan? wilde Berkhout weten. “Dat is nu al een probleem”, kreeg hij als antwoord. Berkhout vond eigenlijk alle genomineerden winnaars, al kon er natuurlijk maar één de eerste zijn. Milanka maakte die bekend. De genomineerden kregen allemaal voor hun respectieve scholen een stapel boeken mee. Er waren per genomineerde trouwens twee oorkondes: Een voor de genomineerde, alle drie dames trouwens, en één voor de school.

Foto: rechts naast Berkhout (achterste rij) de kinderburgemeester

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.