Niet meer de superjuffie of – meester wordt nog jaarlijks gekozen, maar de school waaraan zij (of andere personeelsleden) zijn verbonden, is nu Amstelveens kampioen. Nieuw is ook dat de winnaars niet perse leerkrachten hoeven te zijn, maar dat de strijd gaat tussen alle personeelsleden. En dus kreeg conciërge Anita van wethouder Frank Berkhout van Onderwijs en Jeugd en de kinderburgemeester Milanka bij boekhandel Venstra, sinds 2015 organisator van de wedstrijd, een oorkonde. Zij is werkzaam bij de Pionier. De jaarlijkse wedstrijd heet nu ‘De schoolkampioen van het jaar’.

Ook de andere genomineerden – juf Marlies van de Roelof Venemaschool en juf Lieke van de Amstelschool – kregen een oorkonde. Overigens had Anita een  vervangster gestuurd. Achternamen voor Milanka, Anita, Marlies en  wil de gemeente niet geven, terwijl men bij diezelfde gemeente, als men een paspoort of rijbewijs met alleen de voornaam poogt aan te vragen aan het loket hard wordt gelachen. Trouwens ook raadsleden verschijnen met voor- en achternamen in de media. Maar Lara Walraven werd in 2022 met voor- en achternaam nog tot ‘superjuffie’ uitgeroepen, als een van de laatsten.

Kinderkrant

Berkhout interviewde de drie genomineerden, door een jury daartoe gebombardeerd. Kinderen van de diverse basisscholen in Amstelveen hadden, omdat de kinderkrant Amstelkids tegenwoordig bij de strijd is betrokken, een formulier uit dat op scholen verspreide blad kunnen knippen, waarin zij de kwaliteiten van de personeelsleden beschreven. Anita werkt al twintig jaar op haar school en regelt volgens de leerlingen daar alles, maar gaat eerdaags met pensioen. Hoe moet dat dan? wilde Berkhout weten. “Dat is nu al een probleem”, kreeg hij als antwoord. Berkhout vond eigenlijk alle genomineerden winnaars, al kon er natuurlijk maar één de eerste zijn. Milanka maakte die bekend. De genomineerden kregen allemaal voor hun respectieve scholen een stapel boeken mee. Er waren per genomineerde trouwens twee oorkondes: Een voor de genomineerde, alle drie dames trouwens, en één voor de school.

Foto: rechts naast Berkhout (achterste rij) de kinderburgemeester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.