Met een groot stoepkrijt kunstwerk, tijdens het Keizer Karelpark Wijkfeest op zaterdag 13 juli (van 14.00 tot 23.00 uur), levert het Cobra Museum een bijdrage daaraan. Het museum begeleidt in het ‘krijten’ de kinderen.

Burgerraadslid Simon Lutz van GroenLinks, bewoner van deze wijk, is een van de organisatoren van het feest, dat volgens hem een mooie gelegenheid biedt voor bewoners van verschillende achtergronden elkaar te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.

Kunstwerk

Museum Cobra zegt verheugd te zijn van 14.00 tot 17.00 uur deel uit te maken van het feestprogramma. Een professionele museumdocent begeleidt de kinderen bij het maken van het grootste gezamenlijke stoepkrijtkunstwerk van Amstelveen. “Als inspiratie gebruiken we de dierlijke figuren uit de collectie van de Cobra-beweging”, zegt het museum. Volgens hem weerspiegelen ‘experiment, artistieke uitingen en samenwerking’ de kernwaarden van de internationale Cobra-beweging. “Door samen een kunstwerk te maken, laten we zien dat elk kind een kunstenaar is en vrij om zijn of haar creativiteit te uiten.” Meer informatie op museumcobra.nl .

17 REACTIES

 1. Johan, wat vindt de NVJ er van dat jij zoveel taalfouten maakt en evenmin bereid bent de taalfouten te herstellen als lezers je daarop attenderen?

 2. Volgens mij is het juist prijzenswaardig dat Johan op hoge leeftijd nog zo actief is. Desondanks dat hij wel eens sbel- en steilvaudten maakt. Maar als je het niet gebruikt verlies je het juist.

  Het lijkt erop dat sommigen vinden dat als je niet perfect de schone schijn kan ophouden, dat je je dan in een klein hokje moet terugtrekken uit schaamte of zoiets.

  Ook heeft hij volledig gelijk in zijn kritieken op een gemeentepolitiek die bijna nooit buitenstaanders uitnodigt bij gelegenheden.

  Op het moment zijn er in dit land meer persvoorlichters dan journalisten. Dit gaat gepaard met een nogal laag vertrouwen in de politiek.

  Maar wat die persvoorlichters en het afschermen doen is verhullen. Zonder zullen politici minder goed uit de verf komen en eerder afgestraft worden wat weer een impuls voor verbetering geeft dat op termijn competentie en vertrouwen vergroot.

   • Wat u zegt is onjuist. Anonieme reacties van wie zich “Bennie” noemt laat u wel staan. Dan mag je zelfs anderen – met uw toestemming – ongehinderd uitschelden en beledigen. Maar dat heeft natuurlijk met uw politieke voorkeur te maken.

    • Die kan ik bereiken. De andere ‘anoniemen’ geven onjuiste e-mail adressen door. Overigens zijn op deze site beledigingen en andere meningen niet van de lucht. Van Waning spreekt daarin boekdelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.