Wie zestig is kan van 1 oktober af zes keer naar een voorstelling in Schouwburg Amstelveen voor zestig euro. Tenminste als hij tot de dertig uitverkoren theaterminnen behoort. De schouwburg lanceert namelijk de ‘Club van 6 voor zestig’ onder leiding van ‘theater-connaisseurs’ (zo noemt de schouwburg hen) Maarten Verhoef en Jos Schuring. Die houden namelijk eerst een inleiding voor toneelliefhebbers.

Het is volgens het theater de kans kennis te maken met de makers en zich meer te verdiepen in diverse aspecten zoals script, decor en muziek.

Reflectie

De club is geschikt voor iedereen die verdieping van zijn theaterbeleving zoekt en open staat voor verbreding van zijn smaak, zegt de schouwburg. ‘Onder leiding van Maarten Verhoef en Jos Schuring reflecteren de deelnemers op eigentijds theater waarna de besproken voorstelling wordt bezocht. Bij elke inleiding of nagesprek is een betrokken maker aanwezig.’

Programma

Op het programma van staan vijf voorstellingen die aankomend seizoen in de schouwburg te zien zijn. De eerste in de reeks is het genderfluïde muziekspektakel Twelfth Night van Theatergroep Aluin. In de inleiding van deze voorstelling staat het gebruik van muziek in theater centraal. Ook bezoeken deelnemers toneelstukken van Raymi Sambo Maakt, Bureau Vergezicht, Theater Rotterdam en Het Houten Huis. De Club van 6 voor 60 wordt afgesloten met Moeder Courage door Het Nationale Theater.

Introductie

Om de vijf voorstellingen te verkennen, start de Club van 6 voor 60 op dinsdag 1 oktober met een introductieavond. Naast de vaste gespreksleiders schuift dan een theatermaker aan die betrokken is bij een van de voorstellingen. Speciale gast van de avond is Noraly Beyer, voormalig nieuwslezeres van het NOS Journaal. Zowel beginnende als doorgewinterde theateravonturiers kunnen zich aanmelden via schouwburgamstelveen.nl/6voor60.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.