In de bibliotheek Westwijk aan Westwijkplein start op maandag 10 juni het gratis lesprogramma DigiVitaler, om gezondheidszaken te regelen via internet. Deze cursus geeft de bieb in samenwerking met AmstellandZorg en SeniorWeb.

De cursus bestaat uit vier dagdelen van twee uur en wordt gegeven op de maandagen 10, 17 en 24 juni en 1 juli van 10.00 tot 12.00 uur.

Inhoud

Bij een van de cursusdagen is een arts van AmstellandZorg aanwezig om te vertellen hoe digitale zorg in de praktijk werkt. De cursus staat verder stil bij onderwerpen als: Betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte vinden via sites als apotheek.nl of thuisarts.nl; gebruik van handige gezondheidsapps; online een vraag stellen, een afspraak maken of een herhaalrecept aanvragen; inloggen en medische gegevens bekijken in het patiëntenportaal van de huisarts of ziekenhuis en videobellen met de dokter.

 Computerervaring

De cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met het gebruik van computer en internet. Aan het einde van de cursus krijgen deelnemers een certificaat. Inschrijven via a.furnee@debibliotheekamstelland.nl of bellen met 020-5455556. Meer informatie op www.debibliotheekamstelland.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.