De opera ‘Die Walküre’ van Wagner, uitgevoerd in het Royal Opera House London, is maandag 29 oktober (19.30 uur) te in Cinema Amstelveen aan het Stadsplein.

Antonia Pappano dirigeert een internationale cast in de tweede opera uit Richard Wagner’s epische der ring des nibelungen. Wagners Ring-cyclus is een van de grootste operawerken ooit. Deze laatste herneming van de enscenering van Keith Warner staat onder leiding van dirigent Antonio Pappano, muzikaal directeur van The Royal Opera, en is internationaal bezet met de meest vermaarde Wagnerspecialisten.

De complete cyclus van vier opera’s vertelt het verhaal van opkomst en ondergang van een wereld die is gestoffeerd met goden, helden en monsters. In dit mythische epos worden alle menselijke emoties die daaruit voortvloeien buitengewoon indringend vertaald in muziek.

Bijna 5 uur

Die Walküre is de tweede opera van de cyclus en bevat een aantal muzikale hoogtepunten uit De Ring, zoals de sprankelende Tovervuurmuziek en de opzwepende Walkurenrit. Maar centraal in deze opera vol muzikaal vuurwerk en Noorse mythologie staan toch de complexe relaties tussen de onvergetelijke personages, onder wie de tweeling Siegmund en Sieglinde, en Wotan en zijn walkure-dochter Brünnhilde.

De voorstelling duurt circa 4 uur en 50 minuten, inclusief twee pauzes. Er wordt in het Duits gezongen en in het Nederlands ondertiteld.

Voor aanvang en in de pauze verzorgt The Royal Opera House een introductie en achtergrondinformatie. Deze interviews worden deels ondertiteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.