De regionale organisatie Mantelzorg en Meer doet mee aan de landelijke Week van de Jonge Mantelzorger, die van 1 tot en met 7 juni wordt gehouden. Daarin wordt bij hem of haar stil gestaan.

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is namelijk mantelzorger.

Escaperoom

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger zijn er in het hele land activiteiten om extra aandacht aan hem te besteden. Het is de bedoeling die zichtbaarder te maken. Op diverse plaatsen in Amstelland en Haarlemmermeer zijn activiteiten, zoals Poldersport in De Kwakel, Grafitti in Hoofddorp, Glow Golf in Aalsmeer en Escaperoom in Amstelveen. Op de www.mantelzorgenmeer.nl staat een overzicht daarvan. Kinderen en jongeren tot 25 jaar die opgroeien als jonge mantelzorger mogen zich inschrijven voor meerdere activiteiten en iemand meenemen. De campagne wordt gevoerd onder het motto ‘Meer dan je denkt’ en de informatie staat op www.weekvandejongemantelzorger.nl.

Zorgen

Kinderen en jongeren die opgroeien met een naaste die een ziekte, beperking, psychische aandoening of verslaving heeft, noemen we jonge mantelzorgers, zegt Mantelzorg en Meer. “Deze jonge mantelzorgers hebben thuis vaak extra (zorg)taken, daarnaast maken ze zich ook zorgen of missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.”

Volgens de regionale organisatie realiseren vaak jonge mantelzorgers en mensen in hun omgeving niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan die van de meeste mensen. Vandaar de campagne ‘Meer dan je denkt’, die zich ook richt op de directe omgeving van alle jonge mantelzorgers, van de buurvrouw tot de leerkracht en voetbaltrainer.

9 REACTIES

 1. Ik ging er eigenlijk van uit dat u zelf wel tot drie kan tellen. Eén fout heeft u inmiddels gecorrigeerd, nu zijn er nog twee over.

 2. Ik ben geen wandelend woordenboek, maar vooruit. Een hoofdletter wordt gebruikt:
  1. Aan het begin van een zin.
  2. Bij een eigennaam.
  3. Bij een topografische aanduiding.
  4. Bij God.
  Toch wel triest dat u, als journalist, dat niet weet.

  • Mag ik even lachen? De Week van Jonge Mantelzorger is een eigennaam, die ook door de organisatie met hoofdletters wordt geschreven. Maar dat u reageert, bewijst slechts waar u mee bezig bent, terwijl op de inhoud niet ingaat…

 3. Waarom zou u dat niet mogen? Omdat de organisator van de desbetreffende week ten onrechte met hoofdletters strooit, typt u dat gewoon klakkeloos over. Omdat anderen fouten maken, mag u dat (als journalist) ook. Merkwaardige wijze van redeneren, maar dit niveau zijn we wel van u gewend.

 4. Ik hoop dat u inmiddels bent uitgelachen, dan kunt de de volgende taalfouten in dit artikel ook nog corrigeren:

  1. Is het week van jonge mantelzorger of week van de jonge mantelzorger? U gebruikte beide door elkaar. Slechts één van de twee kan goed zijn. Zeker als het een eigennaam betreft, zoals u beweert.

  2. Waarnaar verwijzen de verwijswoorden hem of haar in de eerste alinea? Naar de regionale organisatie of naar de landelijke week?

  3. Onder het kopje escaperoom gebruikt u in de eerste zin slechts één verwijswoord. Dit is niet consequent.

  4. Onder het kopje escaperoom gebruikt u in de tweede zin het woord die. Verwijst dit naar de week of naar de activiteiten?

  5. Zoaals?

  6. Ontbrekend woord: website?

  7. Vaak jonge mantelzorgers? Volgens de tekst daarboven zijn ze altijd jong (onder de 25 jaar).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.