Hetzelfde clubje was er weer uit Amstelveen. Bij de Nationale Sportherdenking in het Olympisch Stadion, op de zaterdagochtend (4 mei) voordat de nationale en de plaatselijke herdenking zou plaatsvinden, die ’s avonds twee minuten stilte van iedereen zou vergen.

Raadslid Michel Becker van Actief voor Amstelveen (links op de foto) is bij de meeste gebeurtenissen, overigens als enige volksvertegenwoordiger.

Ringen

Naast hem (vlnr) respectievelijk burgemeester Tjapko Poppens, directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport en directeur Ugur Pekdemir van de Rabobank Amstel en Vecht .

De Nationale Sportherdenking heeft elk jaar een sport gerelateerd onderwerp. Deze keer werd er stilgestaan bij de slachtoffers uit de zwemsport. Tijdens de ceremoniële herdenking werden er vijf gekleurde kransen gelegd bij het beeld van Prometheus, het herdenkingsmonument op het plein voor het Olympisch Stadion. Burgemeester van Amstelveen Tjapko Poppens en locoburgemeester van Amsterdam Hester van Buren legden samen een krans. Gezamenlijk vormen de kransen de olympische ringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.