Eigenlijk is het alleen nieuws dat een activiteit wél doorgaat. Alle vergaderingen en concerten zijn, net als sportwedstrijden, wegens de Coronacrisis afgelast, wijkcentra, bibliotheken en musea zijn gesloten en Connexxion heeft de dienstregeling in Amstelland (naar beneden) aangepast. Van de gemeenteraad leek even alleen de vergadering van de raadscommissie Burgers en Samenleving, volgende week, door te gaan, maar daar kwam de gemeente op terug.

De commissievergadering wordt vervangen door één schriftelijke vragenronde van de leden, meldt de gemeente.  “De fracties hebben tot en met 24 maart de gelegenheid hun vragen over het agendaverzoek en de collegevoorstellen in te dienen”, schrijft zij. “Daarna heeft het college van B&W tot en met 30 maart de tijd om de vragen te beantwoorden. Alle vragen en antwoorden worden in Ibabs en op de website gepubliceerd, zodat die voor iedereen inzichtelijk zijn.” Wie in de vergadering van de raadscommissie wil komen inspreken, wordt verzocht zijn bijdrage deze keer schriftelijk aan te leveren. Ook deze bijdragen zullen in Ibabs en op de website worden gepubliceerd. Daarna geven de fracties schriftelijk aan of de collegevoorstellen als bespreekstuk of hamerstuk kunnen worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Minder bussen

Zoals gezegd gaan er minder bussen van Connexxion rijden. Door de coronacrisis zijn er namelijk veel minder reizigers. In praktijk zijn de aanpassingen te vergelijken met een zondagsdienstregeling. De aangepaste dienstregeling is in de loop van vandaag terug te vinden in de reisplanners van Coronna. Door wijzigende omstandigheden kan de dienstverlening nog verder aangepast worden, waarschuwt het bedrijf. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek naar de actuele reisinformatie op de website, de app of 9292 te kijken. Alle informatie over aanpassingen van onze dienstverlening is te vinden op connexxion.nl/corona.

Door de frequentie te verlagen, zegt Connexxion te voorkomen dat er lege bussen rondrijden en blijft er een basisvoorziening aan OV beschikbaar. “Daarbij zorgen we dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen en bedrijven, goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Zo zorgen we ervoor dat de mensen die werken in cruciale beroepen veilig en comfortabel van en naar hun werk kunnen reizen.”

Aangepaste serviceverlening

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, vraagt de onderneming reizigers via de midden deuren in bussen te stappen en achterin in- en uit te checken, opdat het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs wordt verminderd. Achterin instappen betekent dat reizigers geen los kaartje kunnen kopen bij de buschauffeur. Reizigers kunnen reizen met een OV-chipkaart, e-ticket of met de Tranzer app. Saldo en e-tickets zijn te koop via connexxion.nl.

 Buurtbussen rijden nu ook niet meer. Buurtbussen worden gereden door vrijwilligers die gezien hun leeftijd in een risicogroep vallen.

OV bedrijven werken samen in OV-NL, de maatregelen die nu genomen worden gelden Nederland breed. Meer informatie daarover is te vinden op de website van Connexxion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.