De Vrijwilligerscentrale, tegenwoordig ook de naam ‘Amstelveenvoorelkaar’ dragend, en welzijnsorganisatie Participe proberen in deze Coronacris-tijd thuiszitters extra vrijwillige hulp te bieden. ‘Helaas raken de nieuwe maatregelen mensen die nu aan huis zijn gekluisterd het hardst’, zeggen ze.

Maar meer dan voorheen zijn nu vrijwilligers nodig om bijvoorbeeld boodschappen voor mensen te doen. Maar het gaat ook om mensen die contact willen hebben.

Boodschappen
Boodschappenhulp is nu essentieel voor mensen die de deur niet uit kunnen. Op dat gebied zijn extra vrijwilligers nodig. Wie boodschappenhulp nodig heeft of die wil  aanbieden, kan dat melden via www.amstelveenvoorelkaar.nl/coronahulp. Bellen kan ook op nummer 020-6413333 (tussen 9.00 en 12.00 uur) of mail met team@amstelveenvoorelkaar.nl

Sociaal

Maar er zijn er ook die zich met wat ‘sociale hulp’ wordt genoemd bezig houden. Voor mensen die bijvoorbeeld over hun zorgen willen praten, het fijn vinden als zij gebeld worden en een praatje maken. Ook zij kunnen bellen (met vraag en aanbod) via www.amstelveenvoorelkaar.nl/coronahulp of u belt rechtstreeks met Participe Amstelland bellen via 020-5430440 of team.amstelveen@participe.nu. Participe zal eigen deelnemers, cursisten en bezoekers ook actief benaderen met de vraag of ze hulp kunnen gebruiken of geven, zegt die organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.