De cijfers van de voor huurders opkomende stichting  !Woon overziende, waarmee er in een jaar ruim 1100 contacten waren, denkt wethouder Ron Ellermeijer dat die organisatie duidelijk in een behoefte voorziet. Een jaar geleden opende hij een spreekuur in Alleman en hij wil dat de gemeente doorgaat met die organisatie.

Huurders in Amstelveen kunnen sinds maart 2019 terecht bij !WOON als ze problemen hebben met hun verhuurder, maar ook met algemene vragen. Ellermeijer zegt het goed te vinden dat huurders bij een onafhankelijke instantie terecht kunnen, die ondersteunt, bemiddelt en ook alles weet over wet- en regelgeving.

De 1100 contacten kwamen op diverse manieren tot stand. Een kleine 280 keer werd het spreekuur bezocht. “Huurdersondersteuning is in Amstelveen dus nodig”, constateert Ellermeijer.

Lange ervaring

Stichting !WOON heeft een jarenlange ervaring met het ondersteunen van bewoners en bewonersgroepen. Zij informeert, adviseert en ondersteunt individuele en georganiseerde bewoners die vragen hebben of problemen ervaren. “Iedere huurder met vragen over bijvoorbeeld huurverhoging, gebreken, renovatie en andere huurkwesties is bij ons welkom”, zegt teamleider Oscar Vrij van !WOON.

De stichting is bereikbaar via amstelveen@wooninfo.nl of telefoonnummer: (020) 523 01 60. Meer informatie via www.wooninfo.nl/contact/amstelveen

Corona

Wegens de maatregelen rond het coronavirus zijn de spreekuren tijdelijk gesloten. !WOON blijft wel telefonisch bereikbaar en via e-mail. Als de spreekuren hervat worden is dat op onderstaande tijden en locaties.

Dinsdagmiddag 13.00-14.30 uur: Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1.

Woensdag 16.30-18.00 uur: Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140. Neemt plaats in de serre dan wordt men vanzelf opgehaald.

Vrijdag 9.00-11.00 uur: WOC Buitenveldert A.J. Ernststraat 112, 1082 LP Amsterdam (ook toegankelijk voor Amstelveners).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.