De zevende editie van het festival Jazz in het Dorp gaat dit jaar niet door wegens (onder meer) het Coronavirus. Het zou pas eind augustus worden gehouden, maar is wegens de onzekerheid die de organisatoren omgaf toch naar volgend jaar verschoven. Die onzekerheid ervaren ook de sponsors van het evenement.

Het festival in het Oude Dorp was voor zondag 23 augustus gepland. Dat maakte de organisatie donderdag bekend. Directeur Sander Mager, directeur legt uit dat het een lastige maar onvermijdelijke keuze was: “Dit besluit valt ons zwaar, maar het is niet verantwoord om door te gaan. Augustus klinkt nog erg ver weg en hopelijk staan de zaken er dan heel anders voor, maar als organisatie moeten we de komende weken het festival financieel en organisatorisch helemaal rond krijgen. De onzekerheid rondom Corona heeft niet alleen impact op het sociale leven, maar ook op de bedrijfsvoering van veel van onze sponsoren, de horeca en andere partners, zoals toeleveranciers. Het is onzeker hoe dit de komende maanden gaat verlopen en dat is een risico dat wij als vrijwillige organisatie niet kunnen dragen.”

Vrijwillig

Ook de vrijwillige basis waarop het organisatieteam werkt, speelt volgens hem een rol. “Al onze collega’s hebben drukke banen en gezinnen en hun nu hun tijd nodig om alle ballen thuis en op het werk in de lucht te houden. Het organiseren van een festival, waarbij we nu ook niet meer fysiek kunnen vergaderen, vergt op dit moment teveel van ons team,” zegt Mager.

Van uitstel komt geen afstel, zegt de organisatie. Volgens Mager was men al hard op weg om van de komende editie weer een feest te maken. “Deze plannen nemen we allemaal mee naar 2021”, zegt hij. “We hebben een jaar extra de tijd om van de 2021-editie een nóg mooier festival te maken”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.