Er waren dinsdagavond in Museum JAN aan de Dorpsstraat veel ouderen, die het allemaal nog hebben meegemaakt. De meeste gemeenteraadsleden, die er ook waren, behoren niet tot die oude garde. Wethouder Herbert Raat (cultuur en erfgoed) was het er mee eens dat Amstelveen lange tijd het verleden heeft gesloopt en niet zuinig is geweest. Aan de zogeheten beeldbank, waarin foto’s een videobeelden zijn opgeslagen, werd om het museum officieel het 15.000ste beeld toegevoegd.

Het was niet de eerste keer dat de beeldbank museum JAN aandeed, wist directeur Marieke Uildriks. Ook de duizendste foto was er destijds gepresenteerd.

Dick Huijer

Raat interviewde Dick Huijer, die als hoofd van de beeldbank dagelijks werkt aan de samenstelling ervan. Ooit was hij de chauffeur van het college, maar toen op instigatie van Raad de dienstauto werd opgegeven, kreeg hij een andere baan. Ook burgemeester Tjapko Poppens werd door Raat geïnterviewd. Die zei dat hij geen plannen, nu de zes jaar van zijn eerste termijn er bijna opzit, geen plannen heeft weg te komen uit Amstelveen.

De beeldbank brengt in herinnering veel wat – doorgaans ten onrechte – gesloopt is, zoals een deel van het oude dorp, waar steenvloeken, ook flats genaamd, voor in de plaats kwamen en onder meer het pand van Vredenveld verdween. Maar de gemeenteraad ging ermee akkoord…..

Foto boven (vlnr): Huijer, Raat en burgemeester Poppens. Onder: Herbert Raat en Marieke Uildriks

1 REACTIE

  1. “Wethouder Herbert Raat (cultuur en erfgoed) was het er mee eens dat Amstelveen lange tijd het verleden heeft gesloopt en niet zuinig is geweest.”

    Ondertussen gaat dankzij hem de sloop van wat een fraai stadscentrum had kunnen worden, gewoon door. Raat koestert het verleden maar verkwanselde de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.