De gemeente moet zich inspannen om het bedrijf Geldmaat geen betaalautomaat op de Amsterdamseweg 533 te laten plaatsen, hoewel zij daarvoor eerder wel vergunning gaf. Dat is, naar uit haar schriftelijke vragen aan B&W blijkt, de mening van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA).

AVA zegt de uit eind november 2019 daterende belofte van B&W te hebben dat Geldmaat niet namens de gezamenlijke banken pinautomaten mocht plaatsen onder woningen, met het oog op de toename van het aantal plofkraken.

Dupe

Daarvan worden bewoners van de er boven liggende woningen de dupe, zegt AVA. Het maakt zich zorgen over de veiligheid van inwoners en ondernemers. Daarom stelde de partij eerder vragen aan B&W, waarna zij naar eigen zeggen de toezegging kreeg dat pinautomaten op locaties onder woonunits zouden uitblijven.

Vergunning

Maar aan Geldmaat is nu toch weer een zogenoemde omgevingsvergunning verleend voor plaatsing in het pand waar voorheen een kantoor van de Rabobank zat, In de bovenwoning woont nu een gezin met twee kinderen om een gehuurde woning. Dat maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van zichzelf en de omgeving. Het pinapparaat zou aan de gevel worden geplaatst.

Het voormalige pand van het filiaal van de RABO bank heeft jarenlang leeg gestaan en is nu in gebruik als kantoorruimte. Daarboven wonen dus mensen, die tegen plaatsing bezwaar indienden, maar kregen van de gemeente als reactie dat de aanvraag voldoet aan alle eisen en de vergunning verleend is. Volgens fractievoorzitter Michel Becker van AVA was dat dus een foute beslissing van de gemeente.

3 REACTIES

  1. Ik dacht dat AVA indertijd was opgericht om Amstelveense starters meer kans te geven op woningen op de huur-en koopmarkt alhier. Edoch ik heb de hr. Becker, behalve dan die tiny houses, waarvan niemand weet, hoeveel er uiteindelijk zijn gebouwd ,nog nooit iets zien doen op dit gebied of andere partijen heeft gesteund die ook plannen in die richting hebben, zien steunen. Integendeel, hij ging meestal mee in het beleid van de VVD&D66. Misschien gokt onze rasopportunist op een plekje in de coalitie na de komende verkiezingen. Wie weet?
    Nu zie ik hem met dit in de pers komen. Leuk hoor, maar lijkt me toch niet echt belangrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.