De bibliotheek aan het Stadsplein organiseert een gratis cursus om digitaal te kunnen werken met onder meer de overheid. De cursus Digisterker wordt gegeven op de dinsdagen 20 en 27 februari, alsmede op 5 en 12 maart, telkens van 10.00-12.00.

Na afloop kan men zelf een DigiD aanvragen en gebruiken, belastingaangifte doen, informatie vinden en aanvragen doen op websites van de overheid. Maar ook gebruik maken van het patiëntenportaal van de huisarts en het ziekenhuis.

Ook telefoon

Dit kan nu allemaal op telefoon, tablet of je computer. Maar hoe men dat doet, is vooral voor ouderen de vraag. Dat leert men in deze cursus. Twee docenten leggen het uit en deelnemers gaan zelf oefenen. Ook krijg men een werkboek waar alles in staat. Tijdens deze cursus wordt dus ook aandacht besteed aan het gebruik van het digitale patiëntenportaal van de huisarts en van het ziekenhuis.

Enige computerervaring

De cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met het gebruik van computer en internet. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Aan het einde krijgt men een certificaat. Inschrijven via a.furnee@debibliotheekamstelland.nl of bellen met 020-5455556. Meer informatie op de website: www.debibliotheekamstelland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.