De provincie Noord-Holland plaatst tijdelijke, gele waarschuwingsborden langs het fietspad van de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel om te wijzen op de verkeersregel dat brommobielen op het fietspad zijn verboden. Aanleiding is een ernstig verkeersongeval eerder dit jaar tussen een brommobiel en een fietser, waarbij een 12-jarig meisje overleed.
Sinds die dag rijden er nog steeds veel brommobielen op het fietspad.
Tijdelijke borden
Recent werden op initiatief van bewoners zelfgemaakte bordjes op het fietspad geplaatst met de tekst “Verboden voor Birós, €130 boete/ feitcode R311”. De provincie begrijpt deze actie goed, maar vindt dat dergelijke borden onbedoeld verwarring kunnen veroorzaken. Eén zo’n zelfgemaakt bord verwees specifiek naar één type brommobiel. Ook kan de indruk ontstaan dat op fietspaden waar de bordjes niet hangen, brommobielen wel zijn toegestaan.
Vervanging
De provincie vervangt de bordjes van de inwoners daarom nu door tijdelijke gele waarschuwingsborden. Ook wordt de vaste bebording op het fietspad extra langsgelopen en indien nodig aangepast. De tijdelijke borden blijven tot circa half oktober staan om ook na de zomervakantie, tijdens het eerste deel van de schoolperiode aandacht te vragen voor de verkeersregels rondom de brommobiel.
Verkeersregels brommobiel
Er worden verschillende acties ondernomen om aandacht te vragen voor de verkeersregels voor brommobielen. Brommobielen zijn voertuigen die lijken op kleine personenauto’s, maar mogen maximaal 45 km per uur rijden. De provincie, de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel, de Vervoersregio Amsterdam en politie Amsterdam werken hierbij samen. Onderdeel van deze samenwerking is een gezamenlijke informatiecampagne gericht op bewoners en weggebruikers. Er komt onder andere een mediacampagne om de regels onder de aandacht te brengen van weggebruikers in de regio. Ook is contact gezocht met de Bond van Verzekeraars om te verkennen of zij brommobielbezitters rechtstreeks kunnen informeren over die regels. Ook bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is aandacht gevraagd voor educatie van en communicatie naar bestuurders van brommobielen over het gebruik en de geldende verkeersregels.
Het heeft in A9veen geen zin om op verkeersregels voor scooters etc te wijzen, want die worden toch niet gehandhaafd. Zie Stadshart.
‘Dat is niet de stad die wij wensen,’ zei wethouder(?) Raat (VVD) ooit
Gaat u tot in het oneindige door met uw klagen over het Stadsplein? Ieder zijn hobby, dat wel. Maar bent wel de enige klager.
Er staan hier overal borden dat snorfietsen verboden zijn in het voetgangersgebied. Dat geldt dus ook voor scooters, ebikes, motorfietsen en brommobiels. Toch rijden die hier tussen voetgangers en spelende kinderen.
U schreef dat de provincie borden heeft geplaatst om te wijzen op de verkeersregel dat brommobielen op het fietspad verboden zijn.
Dan is het toch niet raar dat ik er op wijs dat dit in A9veen geen zin heeft ondat verkeersborden hier bewust niet door de verkeerswethouder van de VVD worden gehandhaafd?
Dat ik de enige ben die dit opmerkt, is niet relevant. Wel of het klopt wat ik schrijf.
U hebt nu eenmaal iets tegen een bepaalde wethouder, die u als dictator overal de schuld van geeft.
Waarom reageert u niet inhoudelijk op wat ik schrijf? U weet dat het waar is, maar als feitelijke woordvoerder van die wethouder verdedigt u hem door door dik en dun.
Ondertussen rijden er scooters langs het klimtoestel en over het voetpad van busstation naar de hoofdingang van het winkelcentrum en worden de verkeersborden dus genegeerd. Daarover ging uw artikel en ook mijn reactie.