Omdat het nu eenmaal barst van de onderscheidingen ‘van het jaar’ tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdag 9 februari, is nu de ‘short list’ voor de vrijwilligers en coaches klaar. Eerder werden die voor onder meer de ‘sporter van het jaar’ en het ‘talent van het jaar’ gekozen.

Op het sportgala wordt trouwens ook de verenigings- en de Peter Post Oeuvreprijs uitgerekt.

Coach

Zonder de inzet van vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan, weet organisator AmstelveenSport. “Ze zijn de drijvende kracht achter de schermen, zetten zich vele uren per week in vanuit liefde voor de club en de sport.” De coach van het jaar werd vorig jaar tijdens het gala geïntroduceerd. De organisatie meent dat het niet voor niets was. “De kampioenen die we huldigen (ook tijdens het gala, red.), sporter en talent die we kiezen, zouden er niet gestaan hebben zonder hun coach.”

Vrijwilligers

Uit de inzendingen voor de categorie vrijwilliger en coach van het jaar heeft de jury twee shortlisten samengesteld. De vrijwillige3rs die er op staan, zijn  Ana Santos (Karate-Do Buitenveldert), Michelle Borm (Amstelveense Rugby Club), Danny ten Veen (Voetbalvereniging Amstelveen Heemraad), Bruce Verweij (Honk en softbalvereniging DVH)  en Corrie Hugten (Stichting Rolstoeldansen Amstelveen).

Shortlist coaches

 Voor de coaches ziet de lijst er als volgt uit: Elmer Coevert van Korfbal Vereniging Amstelveen, René Markus van Wielervereniging De Amstel, Serge Boyd van Basketbalvereniging MBCA,  Artur Mariano van Champions Factory Kickboxing en Sanne van Vliet van Turnvereniging United Amstelveen.

Het gala is trouwens alleen op uitnodiging te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.