Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel staat zaterdag 24 februari met Spaanse (blues) klanken in de Schouwburg Amstelveen. Hij brengt de Spaanse elementen in de muziek van Miles Davis, een van de grootste jazzmuzikanten aller tijden, ten gehore.

Miles Davis, ook wel de Picasso van de jazz genoemd, introduceerde 60 jaar geleden de exotische- passievolle Spaanse klanken in de jazzwereld.

Spaans

Specifiek de albums ‘Kind of Blue’ en ‘Sketches of Spain’, die Miles samen maakte met Gil Evans als pianist en arrangeur komen aan bod. Kind of Blue (1959) is een van de meest populaire jazz albums en bevat naast Blue in Green en All Blues ook het nummer Flamenco Sketches. Wat waren de beweegredenen van die twee om die specifieke Spaanse klanken en melodielijnen te verwerken in hun succesvolle albums?

Ontdekkingsreis

Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel neemt het publiek mee op ontdekkingsreis naar de beroemde blue notes van Miles in de jazz, maar dan op zijn Spaans, met de donkere zwarte klanken uit de flamenco. De flamencogitaar, trompet, elektrische gitaar, zang, effecten en drums en percussie zijn de ultieme ingrediënten voor een flamenco en jazz ensemble vol passie en virtuositeit.

We zullen wel nooit te weten komen waarom Miles Davis en Gil Evans die Spaanse soul opzochten. Wat we wel weten, is dat Eric Vaarzon Morel en zijn jonge virtuozen die trans-Atlantische ziel een boost gaan geven. Hij is met De Spaanse Miles Davis dus te zien in Schouwburg Amstelveen. Kijk voor meer informatie op www.schouwburgamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.