Zondag 18 februari (15.00 uur) geeft het TerraTrio een concert in de Bolder (Groenhof 140). Het trio bestaat uit fluitiste Willemijn van Baar, altvioliste Margot Näring en gitarist Ton Terra. Het speelt muziek uit de Spaanse renaissance en barok.

Ton Terra heeft veel van de muziek bewerkt en het trio heeft samengebracht. Ton en Margot kennen elkaar als collega’s aan de Muziek en Dansschool Amstelveen, tegenwoordig Platform C.

Pepusch

De bijzondere combinatie van instrumenten maakt het mogelijk een programma te brengen vol klankkleuren. Het trio wil toegankelijk, gevarieerd repertoire brengen. Het TerraTrio speelt onder meer een baroksonate van Pepusch, vroeg-romantische muziek van Kummer en de poëtische walsen van de Spaanse componist Granados.

Cum laude

Willemijn van Baar studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en sloot haar studie cum laude af. Daarna studeerde zij verder bij de beroemde fluitist Wolfgang Schulz in Wenen, gefinancierd met twee beurzen die zij daartoe wist te winnen. Ze speelde in diverse orkesten , waaronder het Radio Symfonieorkest en het Rotterdams Filharmonisch Orkest. Ook trad zij op in diverse kamermuziek ensembles.

Sinds enige tijd bespeelt zij ook de flauto traverso, de voorloper van de dwarsfluit uit de barok tijd. Omdat het leven van uitvoerend muzikant niet te combineren was met de zorg voor haar opgroeiende kinderen, heeft zij zich omgeschoold tot maatschappelijk werker en systeem therapeut. Het fluitspelen is zij altijd blijven beoefenen in haar vrije tijd.

Amsterdams Conservatorium

Ton Terra studeerde af aan het Amsterdams Conservatorium in de vakken gitaar en luit. Met luit en barokgitaar maakte hij jarenlang deel uit van een ensemble voor oude muziek. Met de Spaanse gitaar heeft hij veel kamermuziek gespeeld. Als pedagoog zette hij het gitaaronderwijs aan kinderen vanaf 5 jaar landelijk op de kaart en hij heeft veel ervaring met wereldmuziek, door optredens  op folkpodia en het leiden van en arrangeren voor ensembles.

Brabant

Ook Margot Näring studeerde aan het Brabants Conservatorium. Zij koos daar voor viool en na haar afstuderen voor de warme klank van de altviool. Zij en behaalde nog een Eerste Prijs aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel als leerling van Ervin Schiffer. Daarna werd zij lid van het Brabants Orkest en het Brabants Kamerorkest. Jarenlang gaf Näring les aan de Muziek en Dansschool Amstelveen en het Conservatorium in Enschede. Eveneens speelde zij veel kamermuziek.

Kaarten à 8 euro zijn van 12 februari af verkrijgbaar aan de balie van de Bolder op werkdagen tussen 9.00- 17.00 uur of op de dag zelf zolang de voorraad strekt. Of reserveer via : Bolderconcerten@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.