Terwijl een verdieping hoger wethouder Adam Elzakalai een nieuwe tentoonstelling opende van AmstelveenInzicht, werd in de bibliotheek aan het Stadsplein woensdag (14 februari) de finale gehouden van Voorleeswedstrijd in de regio Amstelland. Winnaars Fernandes en Yfke van die finale verdedigen de regio bij de landelijke strijd in Amsterdam.

Nu de lokale voorrondes zijn afgelopen van de Nationale Voorleeswedstrijd. Was er en in de bibliotheek de finale van de regio Amstelland.

Negentien kandidaten

Negentien basisschoolwinnaars, de kandidaten voor de regionale finale dus, steden in de bieb voor de titel ‘voorleeslampioen’. Een jury bepaalde de winnaars. Die werden Santiago Fernandes Ribeiro van basisschool Het Palet Zuid en Yfke Bakker van basischool Karel Eykman.

Naar Amsterdam

Zij zullen Amstelland vertegenwoordigen tijdens de regionale finale op zondag 17 maart om 14.00 uur in Amsterdam. Volgens het oordeel van de jury las Fernandes zijn goed gekozen fragment met zoveel plezier voor dat hij de jury ermee inpakte. Door goed om te gaan met tempowisselingen, stemgebruik en oogcontact met het publiek kon Yfke de emoties in het verhaal uitstekend overbrengen. Zij deed alles gewoon goed, vond de jury. De Bibliotheek feliciteert de winnaars van harte.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.