Wethouder Adam Elzakalai (VVD) opende woensdagmiddag de nieuwe tentoonstelling, de vierde, in belevingscentrum Amstelveen InZicht, boven de bibliotheek. Die heette ‘Auto’s van Toen’ en er stonden voor het gebouw in verband daarmee ook enkele oude wagens.

De expositie bestond uit foto’s van toen en video’s, die tot 14 maart kan bekijken.

Ontwikkelingen

De afbeeldingen toonden auto’s in de omgeving van wat nu het Stadshart is – toen Plein 1960 – en het viaduct bij de Keizer Karelweg. Elzakalai toonde zich zeer ingenomen met zowel de tentoonstelling van de oude auto’s als het informatiecentrum waar die gehouden werd. Hij memoreerde dat een jaar of zestig geleden de oude A9 werd aangelegd en zei dat nu die snelweg wordt vernieuwd. In Amstelveen volgen ontwikkelingen zich snel op, zei hij. Dat zag de wethouder aan de auto’s. “Misschien hebben sommigen van jullie nog in dat soort type auto’s gereden maar niemand rijdt meer rond in de auto’s die op de foto staan. De ontwikkeling gaat ongelooflijk snel, dat is mooi om te zien en dat typeert wat mij betreft ook Amstelveen.” Hij zag in het centrum ook een symbool van de naar zijn  zeggen goede samenwerking van de gemeente met Rijkswaterstaat en aannemer VeenIx. InZicht is open op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag, alsmede op de eerste zaterdag van de maand, van 12.00 tot 17.00 uur.

Kijk ook de online Historische fototentoonstelling van Amstelveen InZicht

Foto: amstelveenweb.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.