‘Politiek in beweging’ is het thema van het verenigingscafé, dat maandagavond 4 maart wordt gehouden in de Kegel aan de Bovenkerkerweg. Daar komen sportverenigingen en scholen samen om met gemeenteraadsleden en wethouders te praten over bewegen.

De happening is door de gemeente en het gemeentelijke sportbedrijf AmstelveenSport georganiseerd. Wie er bij wil zijn kan om zich op te geven tot en met 2 februari terecht bij amstelveensport.nl/verenigingscafe . Daar kan men ook brandende vragen kwijt.

JOGG

De gemeente en AmstelveenSport hebben eind vorig jaar twee nieuwe initiatieven gelanceerd die volgens beide een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn en de gezondheid van alle inwoners. Dat zijn  ‘Bewegen Op Recept’ (BOR) om inwoners via beweging uit het zorgtraject te houden of te halen en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Amstelveen is nu een JOGG-gemeente en committeert zich aan de missie van JOGG: Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. Een onderdeel daarvan is het gezonder maken van sportkantines. Tijdens het Verenigingscafé kunnen sportverenigingen in gesprek met de JOGG Coördinatoren van AmstelveenSport over het gezonder maken van de sportomgeving.

Sterker Nederland

NOC*NSF heeft namens de sportsector een oproep aan de politiek: Kom in beweging en zet de kracht van sport in voor een sterker Nederland.  Sport maakt mensen fysiek en mentaal gezond en laat zorgkosten dalen. ‘Het brengt ons samen en maakt ons trots op de prestaties van onze (top)sporters’, zegt AmstelveenSport, die het belangrijk dat iedereen daarop gelijke kansen heeft nu volgens de organisatie verschillen ‘steeds groter worden’. Leefomgeving en gezondheid staan steeds meer onder druk, vindt AmstelveenSport.  ‘Vraag aan de politiek is sport meer mee te laten doen in het onderwijs, de gezondheidszorg, bij de inrichting van de publieke ruimte en natuurbeleid.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.