Nu het Rijk toch toestemming geeft in de wijk Kronenburg (naast Uilenstede) 438 studentenwoningen te bouwen, wordt het ook tijd een motie uit juli 2021 uit te voeren. Dat zeggen de drie partijen die destijds een motie indienden, die inhield dat de toen geplande 2500 studentenwoningen in het gebied niet alleen bestemd moeten zijn voor hen die een universitaire opleiding volgen.

Er moeten ook HBO- en MBO-studenten kunnen worden gehuisvest. Het initiatief van Actief voor Amstelveen kreeg steun van de coalitiepartijen VVD en D66, die de motie mede indienden.

Vóór realisatie

De motie riep B en W destijds op in elk geval tijdig, voordat de studentenwoningen gebouwd waren, aan jongeren in Amstelveen informatie te verstrekken over de mogelijkheden zich voor een dergelijke woning in te schrijven.

MRA

Het college van B en W reageerde driekwart dar later per brief als volgt: “We erkennen het belang om Amstelveense jonge studenten te huisvesten, maar we zijn ons ook bewust van de wetgeving ten aanzien van vrije vestiging, de verplichting om te bouwen voor de MRA (Metropool Regio Amsterdam) en de wenselijkheid om studenten te huisvesten die te ver van de opleiding wonen. Met de ontwikkelende partijen hebben we daarom afgesproken dat zij zich te zijner tijd zullen inspannen om, wanneer de studentenwoningen in de verhuur gaan, het verhuuraanbod eerst in Amstelveen in de publiciteit te brengen, voordat ook de algemene publiciteit wordt gezocht. Op deze manier is het mogelijk dat Amstelveense studenten van MBO/HBO en WO zich als eerste inschrijven en in aanmerking komen voor een studentenwoning. Dit nemen wij op als inspanningsverplichting in de nog op te stellen aanvulling op de anterieure overeenkomst”.

Foto vlnr: Arjan Gerritsen (VVD), Michel Becker (AVA) en Tawros Aslanjan (D66)

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.