Je kunt gemakkelijker klappen dan een paar meter lopen. Amstelveen kan zich nou wel graag een inclusieve stad noemen, maar racisme treft in elk geval de vakkenvullers in supermarkten. Voor hen werd óók al een keer geklapt, maar eerlijk gezegd ontgaat mij volkomen het serieuze gehalte daarvan. Amstelveen is een stad vol asocialen, die hun houding baseren op egoïsme. En met dat laatste hangt vrijwel elke vorm van racisme, c.q. discriminatie samen.

Ik weet wel dat die twee verschillen, maar met de goegemeente gooi ik ze nu maar even op één hoop. Je kunt wel demonstreren tegen Zwarte Piet, maar intussen geen enkel respect tonen voor de zwarte, gelede en blanke mens die toevallig in een supermarkt werkt. Medewerkers van die winkels zijn genoodzaakt kilometers in de omtrek winkelkarren terug te halen, omdat men te beroerd is die keurig terug te brengen. Soms gaat het asociale gedrag zo ver dat men de betreffende kar op een parkeerplaats laat staan, die zich toevallig naast de auto van de betreffende klant bevindt.

Borgsom

Twee weken lang zag ik zelfs een kar van Albert Heijn in het Stadshart in een onderdoorgang naar de wijk Bankras. Hele afstand dus, die de betreffende cliënt niet van plan was af te leggen. Het asociale gedrag wordt gestimuleerd doordat er, in verband met de coronacrisis, geen munten worden gevraagd om die te ontkoppelen. Ik zou een forse borgsom vragen, maar ja, dan zit je weer met terug betalen. Minder dan Zwarte Piet is blijkbaar de supermarkt medewerker, die – welke kleur hij of zij ook heeft – als slaaf mag worden behandeld, vooral door automobilisten. Nee, demonstraties zie ik daar niet tegen. Inclusief Amstelveen? Laat me niet lachen. Dat geldt misschien alleen voor de lhbti-gemeenschap. En daar horen vakkenvullers niet automatisch bij…

1 REACTIE

  1. Asociaal gedrag is van alle tijden en gaat door alle maatschappelijke lagen heen, maar je zou in Amstelveen toch wel wat beters verwachten met zijn over het algemeen hooggeschoolde inwoners. Dus niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.