Niet fysiek, maar wel digitaal kan men zondag 28 juni om 17.00 uur een in de Kruiskerk gehouden Evensong bijwonen, waaraan het Vocaal Theologen Ensemble (foto RTVA) meewerkt.  Er mogen pas in juli nu eenmaal meer mensen mogen worden toegelaten. Van de Evensong wordt ‘live’ een videoregistratie uitgezonden.

Het ensemble laat Anglicaanse liturgische muziek horen. De muzikale leiding heeft dr. Hanna Rijken, expert op het terrein van die kerkmuziek. Bekijk de uitzending op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Afsluiting vespers

In de Kruiskerk is het al jaren een goede gewoonte het seizoen van de muzikale vespers af te sluiten met een Evensong. In de Anglicaanse kerk staan eind juni de apostelen Petrus en Paulus in de schijnwerpers. Dat doet men ook in deze Evensong. Hanna Rijken heeft weer een anthem uitgezocht, het koor zingt Anglicaanse chants, een Magnificat en een Nunc dimittis, Sebastiaan ’t Hart laat geheel in stijl een Voluntary horen en er klinken enkele hymnen met karakteristieke Engelse melodieën. Ds. Geertien Morsink houdt een korte overweging.

Van 16.45 uur af is men welkom bij deze Kruiskerk-evensong in eigen huis. Om 17.00 uur begint de Evensong, die ongeveer 45 minuten duurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.