(Buurt) restaurant BijKlaasje aan de Oranjebaan, eigendom van Brentano, gaat van 1 januari af een half uur eerder dicht. De dagelijkse openingstijden zijn dan van 10.30 tot 18.30 uur. In het weekend is na 1 januari het restaurant, waar niet meer á la carte gegeten kan worden, ook gesloten. Daar staat tegenover dat het maandag weer open gaat. Nu is dat zondag en maandag.

Zoals al eerder gemeld, stopt het restaurant met het zelf bereiden van maaltijden. Die worden alleen nog ingekocht bij Holland Food Services en in de keukens van de diverse Brentano-restaurants (Klaasje Zevenster, Nieuw Vredeveld en Huis aan de Poel) opgewarmd.

 Weekend

Voor het weekend kan men wel van tevoren maaltijden bestellen en die in een magnetron opwarmen. Daarnaast kunnen de goed ter been zijnde ouderen of degenen die over eigen vervoer beschikken ook terecht in de restaurants in Huis aan de Poel en Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg. Hoewel de deuren van BijKlaasje volgens Brentano open blijven voor familieleden, is volgens sommige ouderen de realiteit dat die vooral – wegens werk bijvoorbeeld – in het weekend komen en dan is het restaurant gesloten. Voor de lunch blijft in BijKlaasje een beperkte kaart beschikbaar. “Onze bekende broodjes kroket en tosti’s ontbreken hier natuurlijk niet op”, zegt Brentano. Ook de  ingekochte lunch-maaltijden worden in de keukens opgewarmd. Het wisselende dagschotels zijn te vinden op facebook en de website www.bijklaasje.nl. De activiteiten blijven gehandhaafd en het streven is die uit te breiden. Dat laatste waarschijnlijk door samenwerking met welzijnsorganisatie Participe, waarmee volgens directeur A. Schuitemaker samengewerkt gaat worden. Donderdag 7 december om 14.00 uur is er een informatiebijeenkomst.

Seniorenwoningen

Eigenlijk bestaat het zorgcentrum Klaasje Zevenster tegenwoordig uit niet meer dan een woontoren, waarin de gesloten afdeling voor mensen met o.a. dementie is gevestigd. De grond is door Brentano verkocht (“dat was geen luxe”, zei Schuitemaker onlangs) en waar ooit de aanleunwoningen van het voormalige Brentano stonden, staan nu flats voor ook jonge gezinnen. Elders op het terrein verrezen woontorens, met appartementen voor ouderen. De stichting Bejaardenzorg Amstelveen had vroeger alleen het Huis aan de Poel, maar nam het niet onbemiddelde Brentano over en veranderde de naam (de B van SBA werd Brentano). Later kwam daar Nieuw Vredeveld bij. Dat werd overgenomen van de Hervormde Diaconie. Inmiddels zijn alle zorgcentra verpleeghuizen geworden.

Overigens loopt het huurcontract, voor de ruimte waarin zich het restaurant bevindt, van Brentano bij de corporatie Woonzorg Nederland over 2,5 jaar af. Wat er daarna gebeurt is onduidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.