Meer dan 380 inwoners hebben dit jaar gebruik gemaakt van de subsidieregeling Energiebesparing. Volgend jaar zet de gemeente de subsidie voort. Er is in totaal € 290.000 voor beschikbaar. Maximaal kan per inwoner € 7000 worden uitgekeerd.

Extra accent krijgt duurzame materiaal, zoals natuurlijk isolatiemateriaal. De regeling geldt voor verschillende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen.

Beter milieu

Wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid wijst er weer op dat inwoners die zelf hun woning willen isoleren of het verduurzamen laten doen subsidie krijgen. “We moedigen inwoners aan natuurlijke materialen te gebruiken. Hiermee besparen we CO2 en dragen we bij aan een beter milieu”, zegt ze. Als woningeigenaren relatief eenvoudige isolatiemaatregelen zelf uitvoeren, zijn zij gemiddeld 65% goedkoper uit, zegt de gemeente.

Doe-het-zelvers kunnen voor dak- en vloerisolatie en isolerende voorzetwanden een percentage van de materiaalkosten gesubsidieerd krijgen. “Niet iedereen kan of wil veel geld uitgeven aan het verduurzamen van de eigen woning”, constateert de gemeente verder.

Energiebesparing 2024

Opvallende maatregelen in de subsidieregeling zijn:

  • Subsidie voor het zelf aanbrengen van dakisolatie, isolerende voorzetwanden en vloerisolatie;
  • Bij gebruik van natuurlijk isolatiemateriaal kan het subsidiebedrag met 10% worden verhoogd;
  • Bij installatie van een warmtepomp met natuurlijk koudemiddel kan het subsidiebedrag met 10% worden verhoogd;
  • Het subsidiebedrag voor dakisolatie kan met 5% worden verhoogd als dit gelijktijdig met buren wordt aangevraagd;
  • ­Eigenaren van een monumentale woning of een woning met beschermd stads- of dorpsgezicht komen in aanmerking voor een extra subsidie van € 1.000.

Voor wie?

De subsidie Energiebesparing is beschikbaar voor huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Aanvragers dienen de subsidieaanvraag binnen 13 weken na de uitvoering van de werkzaamheden in, waarna de beoordeling direct plaatsvindt.

Subsidies stapelen

De subsidie Energiebesparing vormt een aanvulling is op de landelijke subsidieregelingen:

  • De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
  • De subsidieregeling verduurzaming voor vereniging van eigenaars (SVVE)

Zie ook: Subsidie- en financieringswijzer (rvo.nl)

De volledige regeling en voorwaarden voor 2024 zijn vanaf 1 januari 2024 te vinden op amstelveen.nl/duurzaam onder de knop ‘Duurzame subsidies en acties’.

1 REACTIE

  1. Aan mijn soc sector woning van Eigen Haard kan nog heel wat aan verbeterd worden en niet alleen mijn eigen appartementje. Ik betaal nu al jaren belasting voor deze subsidies maar heb er nog nooit zelf van mogen profiteren.

    EH zegt dat mijn huis energiefactor C heeft, maar is gewoon een leugen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.