Bij dit jaar door de lokale afdeling van het CDA ingestelde meldpunt voor klachten van huurders zijn 132 meldingen over driehonderd woningen binnen gekomen. In de meeste gevallen betrof het klachten over achterstallig onderhoud en de communicatie met woningcorporatie Eigen Haard.

Eigen Haard heeft bijna alle meldingen kunnen oplossen. Het CDA is voorzichtig positief over het resultaat, maar zegt waakzaam te blijven.

“Overweldigend”
Na de opening van het meldpunt werd Bert Rouwenhorst, burgerraadslid voor het CDA, verrast door het vele aantal reacties. ‘Het aantal meldingen was overweldigend. Ze kwamen niet alleen uit Amstelveen, maar ook uit de omringende gemeentes zoals Aalsmeer, Amsterdam, Ouder-Amstel en Uithoorn. Wat we soms aantroffen in foto’s en beschrijvingen was heel erg.’

Eigen Haard
De corporatie Eigen Haard is de grootste verhuurder in Amstelveen. Sinds jaren leeft er veel onvrede over het onderhoud van de woningen, de energie labels en de communicatie met de huurders. Na het ontvangen van de meldingen heeft het CDA eerst contact opgenomen met Eigen Haard, de gemeente Amstelveen, de Bewonersraad en de partij zelf.

Verbetertraject
Eigen Haard zegt inmiddels een verbetertraject te hebben ingezet op het gebied van onderhoud, maar ook zeker qua communicatie met de huurder. Rouwenhorst is voorzichtig positief. Er zijn op het meldpunt nog vele klachten binnengekomen, maar is er goed overleg geweest met Eigen Haard daarover, zegt hij. “Het overleg was op basis van wederzijds vertrouwen. Zo hebben we samen veel zaken voor de huurders kunnen oplossen. Natuurlijk zijn nog niet alle zaken opgelost. Bijvoorbeeld als deze meer tijd vergen, maar ook omdat sommige zaken in groter verband opgelost moeten worden.”

Privacy
Er lopen volgens het CDA nog enkele zaken waar men geen mededeling over kan doen in verband met de privacy. “In nieuwe gevallen houden we de vinger aan de pols’“, zegt Rouwenhorst.

Het officiële meldpunt is gesloten, maar inwoners wordt aangemoedigd hun zorgen kenbaar te maken via de website van het Amstelveense CDA. Naast huuraangelegenheden kunnen daar ook andere zaken worden gemeld. Het website-adres is www.cda-amstelveen.nl.

+

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.