Samen met de Japanse ambassadeur Hiroshi Minami heeft burgemeester Tjapko Poppens woensdag (6 december) op Zorgvlied een borstbeeld met plaquette onthuld van Johannis de Rijke.

Zij legden een krans bij de beeltenis in het bijzijn van een achterkleinzoon van Johannes de Rijke.

Waterbouw

Johannis de Rijke leefde van 1842 –1913 en was een Nederlandse Waterbouwkundige die in Japan zeer bekend is wegens zijn waterbouwkundige werken. Hij paste onder meer verschillende rivieren aan om overstromingen te voorkomen en verbeterde de toegankelijkheid van een aantal grote havens.

Hij ligt begraven op Zorgvlied. Zijn graf wordt nog jaarlijks bezocht door een Japanse delegatie. Sinds vorig jaar staat daar een borstbeeld van Johannis de Rijke. Dat heeft nu een nieuwe plek gekregen en een plaquette met uitleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.