Volgende week (10), van 2 tot en met 8 maart, controleert de gemeente blauwe zones, die bijvoorbeeld bij winkels en gezondheidscentra zijn aangebracht.  Een blauwe zone is een reguleringsinstrument dat wordt ingezet in gebieden waar behoefte bestaat aan kortdurende parkeermogelijkheden.

Om ervoor te zorgen dat blauwe zones gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk kort parkeren, controleert de gemeente Amstelveen (minimaal) één maal per maand of mensen zich hier daadwerkelijk aan houden. Overigens wordt in drukke gebieden met ook betaald parkeren en vergunningen dagelijks gecontroleerd. Daaronder vallen bijvoorbeeld de gebieden bij Kostverlorenhof, Groenhof en Bankrashof.

Misbruik

Wanneer de gemeente meldingen binnenkrijgt over misbruik van de blauwe parkeerzones treedt zij hier, ook buiten de aangekondigde handhavingsacties, tegen op.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.