Leraren uit de Amstelveense partnerstad Villa El Salvador bij Lima, in Peru, zijn deze week op bezoek bij diverse scholen van onderwijsgroep Amstelland. Burgemeester Tjapko Poppens kwam om hen te ontmoeten naar de brede school Rembrandt.

Doel van het bezoek is kennis te maken met spelenderwijs leren en de Amstelveense aanpak van meervoudige intelligentie en gedifferentieerd werken in klassen. Het bezoek aan Amstelveen is onderdeel van een uitwisseling.

Schoon

De docenten zeiden tegen Poppens onder de indruk te zijn van de geordendheid en schoonheid van de stad en de zelfstandigheid van Nederlandse kinderen op school. Eind vorig jaar ging een groep leraren van onderwijsgroep Amstelland uit Amstelveen op bezoek in Villa El Salvador in Peru. Zij wilden zien hoe leerlingen in Villa El Salvador al vanaf jonge leeftijd leren over democratie en burgerschap en waren geïnteresseerd in hun ervaringen met daar bestaande schoolgemeenteraden. Het bezoek hielp de Amstellandgroep bij het ontwikkelen van een visie over burgerschap en internationalisering voor brede school Rembrandt.

Participatie

Burgerschap en participatie zitten in het DNA van Villa El Salvador. De stad ontstond in 1971 uit zelfbestuur en heeft nu meer dan 500.000 inwoners. Deze ontwikkeling was alleen mogelijk door actieve participatie van inwoners. Dat erfgoed wordt mede door de schoolgemeenten op de jongere generaties overgebracht. Amstelveen en VES hebben sinds 1997 een officiële stedenband. De gemeenten hebben al op veel gebieden samengewerkt, zoals afvalmanagement, water, financieel management, jeugd en cultuur. Vorig jaar maakte de Amstelveense kunstenares Stephanie Rhode een muurschildering in Villa El Salvador.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.