Vanaf zaterdag 25 november is het debuut van Maria Callas in de film ‘Callas-Paris 1958’ te zien in Cinema Amstelveen.

Maria Callas, de onvergetelijke diva en het gezicht van de opera in de 20e eeuw, maakte haar debuut in Parijs.

President

Slechts één avond vormde de weelderige Parijse Opéra het decor voor deze legendarische voorstelling op 19 december 1958. Het grote sociale evenement werd bijgewoond door “Le Tout Paris”, waaronder de Franse president Coty, Jean Cocteau, de hertog en hertogin van Windsor, Charlie Chaplin en Brigitte Bardot. Callas verscheen op het beroemde podium met haar meest elegante couture en juwelen ter waarde van een miljoen dollar.

Tweede helft

Ze opende met haar kenmerkende rol, Norma’s Casta diva, gevolgd door het beklemmende Miserere uit Verdi’s Il Trovatore om daarna de stemming te verlichten met het ondeugende Una voce poco fa uit Il Barbiere di Siviglia.

Het hoogtepunt van de avond kwam in de tweede helft: een volledig opgevoerde realisatie van Tosca, Act II. Het repertoire in deze voorstelling toont Callas op haar best, in recital én opera-actrice. Visuele elementen waren net zo belangrijk als de vocale dimensies in haar kunst.

Techniek

Prachtig gerestaureerd van nieuw ontdekte originele 16mm print en een nieuw ontdekte geluidsbron, vormt de film. Voor het eerst volledig in kleur, in 4K Ultra HD en geproduceerd door het team achter de bekroonde film Maria by Callas (2017). De visuele restauratie van de film is slechts een deel van het verhaal. Het geluid werd liefdevol als Dolby Atmos gerestaureerd, rechtstreeks uit de persoonlijke archieven van Maria Callas. Elke noot, elke nuance van haar ongeëvenaarde stem is bewaard gebleven voor het nageslacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.