Samen met een van de drie in Amstelveen bestaande Rotaryclubs, de Rotary Amstelveen-Amstel, heeft de Voedselbank het Benefietdiner vorige week donderdag gehouden ten behoeve van die instelling.

 Tijdens het diner van uitgenodigde ondernemers via Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) werd, in het kader van de actie ‘Sponsor een Gezin’, het aantal gesponsorde gezinnen tot 100 verdubbeld.

Groenten

Dat kwam volgens de Voedselbank mede doordat drie cliënten daarvan hun verhaal durfden te vertellen. De verdubbeling draagt volgens de organisatoren bij aan de bestaanszekerheid voor de Voedselbank, waarvoor het jaarlijks lastiger wordt de 450 magen (140 gezinnen) die zij voedt te vullen. “Vooral groenten en fruit wordt vaak te weinig aangeboden en is kostbaar om extra aan te kopen”, meldt de Voedselbank. Tijdens het diner deelde de voorzitter mee dat daarmee 500 tot 700 euro per week is gemoeid.

Adopteren

Daarbij moest de Voedselbank hoge verbouwingskosten uitgeven (niemand weet overigens hoeveel en of de gemeente daaraan meebetaalt) omdat zij van Landtong naar Bouwerij vertrok. Daarom was fundraising volgens haar hard nodig, in samenwerking met Rotary Amstelveen – Amstel en OA. Tijdens het diner vertelde de bij de Voedselbank betrokkenen ook waarom die onmisbaar is, hoe zij draait op louter vrijwilligers en hoe geprobeerd wordt cliënten te helpen uit hun benarde situatie te komen. Veel gasten besloten een gezin (of meer gezinnen) voor drie jaar te adopteren voor € 250 per jaar, zodat voldoende groenten en fruit bij het wekelijkse pakket kan worden gevoegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.