Burgemeester Tjapko Poppens feliciteerde de vereniging van oud Amstelveense raadsleden VORA donderdag op het raadhuis met haar tienjarige bestaan. De organisatie werd in oktober 2013 opgericht.

Raadsleden van alle politieke partijen zijn er lid van want het doel is ‘het onderlinge contact te verbeteren’, alsmede dat contact tussen de voormalige raadsleden en de gemeente.

Op de hoogte

Want nadat men elkaar, ondanks de politieke verschillen, vooral voor en na de raadsvergaderingen op het raadhuis als ‘klef zooitje’ (uitdrukking van een ex-GroenLinks-raadslid) had ontmoet, ging men die ontmoeting toch wel missen. Daaraan bleek grote behoefte te bestaan. Men kon dan ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Amstelveen. Kennelijk had men daar een vereniging voor nodig, omdat de gemeente zelf nu eenmaal zelf daarmee niet te koop loopt. De toenmalige raadsgriffier Pascalle Georgopoulou en burgemeester Jan van Zanen, die elkaar kenden uit Utrecht, stonden aan de wieg van een vereniging, zoals in de Domstad al bestond.  Het eerste bestuur bestond uit Casper Stevens (voorzitter), Joop Siemers (secretaris), Petra Kirch (penningmeester), Anke Smit en Theo Houwink ten Cate.

Bijeenkomsten

Sinds de oprichting heeft de vereniging (geheime) bijeenkomsten georganiseerd over onderwerpen die men als raadsleden in het openbaar moest behandelden. Men werd daarover nu door ‘experts’ bijgepraat. Die bijeenkomsten waren dan ook ‘informatief en vooral gezellig’ meldt VORA. “Er was altijd ruimte om elkaar weer eens te spreken”.

Donderdag was er dus weer zo’n bijeenkomst, waarop men door burgemeester Tjapko Poppens werd ontvangen op het Raadhuis en hij de raadsleden feliciteerde met het tienjarige bestaat van  hun vereniging. Er volgde ook een bezoek aan het nabij gelegen museum JAN, waar directeur Marieke Uildriks een presentatie gaf over de activiteiten, en tenslotte een gezamenlijk diner in het Oude Dorp, bij restaurant Du Monde.

Op de foto: Herinneringsbord VORA 10 jaar, cadeau van de gemeente.

3 REACTIES

  1. Om op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Amstelveen moet je dus eerst oud-raadslid worden. Ik denk dat mijn grootvader, auteur van de eerste ‘Handleiding voor Gemeentebesturen’ (1885) en columnist van de Gemeente Stem, zich in zijn graf omdraait.

  2. Ter verduidelijking: Met alle respect en waardering, maar oud-raadsleden zijn gewone burgers. Zij hebben niet uit hoofde van enige functie recht op meer informatie over plannen en ontwikkelingen in Amstelveen dan wij gewone burgers. Wat zij tijdens die onderonsjes te horen krijgen, moeten wij in de lokale media kunnen lezen of horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.